"Ribcap is de beste helm voor mensen met epilepsie"

25 | 11 | 22

"Ribcap is de beste helm voor mensen met epilepsie"

Ik ben Jasmine, 20 jaar oud en ik heb nooit hoeven nadenken over het leven, nooit nagedacht over het feit dat niet alles vanzelfsprekend is. Ik heb nu vier jaar epilepsie en ik heb het nog steeds niet geaccepteerd. Lange tijd dacht ik dat het niet normaal was of dat het mijn schuld was. Soms dacht ik dat ik [...]

Ik ben Jasmine, 20 jaar oud en ik heb nooit hoeven nadenken over het leven, nooit nagedacht over het feit dat niet alles vanzelfsprekend is.


Ik heb nu vier jaar epilepsie en ik heb het nog steeds niet geaccepteerd. Lange tijd dacht ik dat het niet normaal was of dat het mijn schuld was. Soms dacht ik dat ik overdreef, dat ik er gewoon te veel over nadacht, en ik bleef tegen mezelf zeggen dat ik niet zo moest overdrijven, dat ik mijn mond moest houden, want het is niet erg wat ik heb.

Ik had het mis, het is niet niks. Ik mag het erg vinden en ik mag er boos over zijn, want het is niet eerlijk. Ik ben niet epileptisch, ik heb epilepsie.

Nu ik ook niet direct mag autorijden en een fietshelm moet dragen was ik echt boos, niet op iemand specifiek maar op mezelf. Welke 20-jarige zou een helm moeten dragen? Ik zag het al voor me, ze gingen me overal uitlachen. Ik had het erover met een vriendin die in de zorg werkt en ze vertelde me dat ze ook met kinderen met epilepsie werkt, ze zei dat die ook helmen hebben die op petten en hoeden lijken. Ik vond het echt cool.

Ik zocht het op en vond Ribcap, het duurde niet lang voordat ik besloot dat ik er een wilde, ze zijn veilig en gemaakt voor mensen met epilepsie of evenwichtsstoornissen, of als je je gewoon hip en veilig wilt voelen. Ik koos voor de muts, leuk voor in de winter en in de zomer. En het is nog steeds de beste keuze die ik heb gemaakt!

Ontdek onze beschermende helmen.

Wil je op onze blog?

Vertel ons je verhaal, neem contact met ons op of tag ons op sociale media.

Geschreven door Nico De Wilde